Ryppyiset siirappipikkuleivät:

Resepti:

2 ½ dl sokeria

1 3/4 dl pehmennyttä margariinia

½ dl vaaleaa siirappia

1 muna

5 dl vehnäjauhoja

2 ½ tl leivinsoodaa

1 tl jauhettua kanelia

1 tl jauhettua inkivääriä

½ tl jauhettua neilikkaa

1/4 tl jauhettua kardemummaa

1/4 tl suolaa

sokeria

 

70 pikkuleipää

Lämmitä uuni 180 asteeseen.                                                                              Mitaa 2 ½ dl sokeria, margariini, siirappi ja muna suureen kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimen keskinopeudella huolellisesti sekaisin. Lisää jauhot, leivinsooda, kaneli, inkivääri, neilikka, kardemumma ja suola. Sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi.

Muotoile taikinasta pyöryköitä joiden halkaisia on 2 ½ cm. Pyörittele pallot sokerissa. Pane pyörykät voitelemattomalle pellille 5 cm:n päähän toisistaan. Paista pikkuleipiä 8-12 minuuttia tai kunnes ne ovat kiinteitä. Niiden pitää olla aivan kylmiä ennen pakkaamista.

1393878.jpg