SUKLAA KAURAKAKUT

3 dl fariini sokeria

2 ½ dl pehmennyttä boita tai margariinia

1 1/4 dl sokeria

2 munaa

2 rkl maitoa

2 tl vaniliinisokeria

4 1/4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinsoodaa

½ tl suolaa

6 1/4 dl kaurahiutaleita

340 g (puolimakeaa) taloussuklaata rouhittuna

2½ dl pähkinäruohetta ( jos haluat)

 

NOIN 60 PIKKULEIPÄÄ

 

Lämmitä uuni 190 asteeseen. Vatkaa fariinisokeri, voi ja sokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimen keskinopeudella vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää voi-sokerivaahtoon munat, maito ja vaniliinisokeri ja vatkaa ne keskinopeudella sekaisin. Lisää jauhot, leivinsooda ja suola ja sekoita hitaalla nopeudella pehmeäksi taikinaksi. Lisää kaurahiutaleet, suklaa ja pähkinät.

Nostele taikinasta kahdella teelusikalla nokareita voitelemattomalle pellille 5 cm:n päähän toisistaan. Jos jätät pikkuleivät pehmeiksi, paista niitä 9-10 minuuttia. Jos haluat rapeita, paistoaika on 12-13 minuuttia. Anna pikkuleipien jäähtyä minuutti ennen kuin otat ne pelliltä. Pikkuleipien pitää olla aivan kylmiä ennen pakkaamista.

1396457.jpg