Näitä tarvitaan:

100g voita tai margariinia

2 munaa

reulut 2 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

3/4 dl siivilöityä kaakaojauhetta

1 tl vaniljasokeria

 

Sulata voi tai margariini ja laita sivuun jäähtymään. Voitele ja jauhota pieni pyöreä kakkuvuoka, mieluiten irtopohjallinen. Vuoan pitää olla halkaisijaltaan 20- 22 cm. Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Vatkaa muna ja sokeri, kunnes taikinasta tulee todella kuohkea. Kaada joukkoon jäähtynyt voi tai margariini ja sekoita. Mittaa kulhoon vehnäjauho, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Sekoita hyvin ja yhdistä seos sitten kakkutaikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan. Paista uuninkeski osassa 24 minuuttia, jos kakkuvuoka on halkaisijaltaan 22 cm paistoaika on 21 min. Tämä kakku ei ehdottomasti saa paistua läpikypsäksi. Älä siis pelästy, jos se näyttää hieman löysältä, kun otat sen pois uunista. Kakku jähmettyy jonkin verran jäähtyessään. Se on parasta valmistaa päivää tai ainakin 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

1707922.jpg

Mä tei ton tollaseen outoon vuokaan, koska meillä ei ollu irtopohjastakakkuvuokaa joka olis ollu tarpeeks pieni.