Näitä tarvitaan:

1 sitruunan raastettu kuori

15g hiivaa

1-2 rkl haaleaa vettä

100g huoneenlämpöistä voita

4 rlk sokeria

1 keskikokoinen muna

4 dl vehnäjauhoja

 

Aloita pesemällä ja kuivaamalla sitruuna. Raasta sitruunan kuori. Murenna pieni määrä hiivaa teekuppiin, kaada päälle vähän haaleaa vettä ja sekoita, kunnes hiiva liukenee- laita sivuun. Vaivaa pehmeää voita sokerin kanssa, kunnes seos vaahtoutuu. Lisää liuennut hiiva ja sekoita. Lisää sitruunankuori, muna ja viimeiseksi jauhot. Alusta taikina notkeaksi kulhossa. Peitä kulho pyyhkeellä ja anna sen kohota 1-2 tuntia. Ota taikina kulhosta ja vaivaa paria kertaa kevyesti. Muososta taikinasta suuri pyöreä ja hyvin ohut kakku - suunilleen kuin iso pitsa pohja. Höylää päälle voi ( tai viipaloi se ohueksi ja asettele taikinakakulle) ja sirottele päälle sokeri. Paista uunin keski osassa 225- asteessa noin 15 minuuttia.

1723723.jpg